Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

[/citace]

Je to tak :D "Piráti jsou ultralevicová, neomarxistická strana" ....ohhh wait :D

[/citace]

A myslíš, že neschopný Fiala s provařenou ODS s podporou Pekarové v čele TOPky, která si nemá s Piráty moc co vyčítat a všehoschopnými lidovci je lepší volba ?😅😅 No jak myslilš. Hlavně když nebudeš volit Babiše.

0 Citovat

Nečekal bych, že se tady rozjede až taková debata. Každopádně jako člověk z eráru, který pracuje i na HO, protože ta práce se udělat musí, tak jsem zděšen z toho co Vystrčil plácnul. Někteří by se fakt měli mrknout do tabulek, aby viděli na co si většina lidí v eráru sáhne, možná by jste byli zděšení... 😳 Nehledě na to, že každý zaměstnanec, až už v privátním nebo veřejném sektoru těch daní odvádí docela dost...

0 Citovat

Já taky nepsal, že to není blbost. Jen jsem naznačil, kde by se dalo sakra ušetřit, kdyby se šetřit chtělo. To že třeba ty pracuješ neznamená, že to tak je u všech. A o tabulkách v eráru jak píšeš, něco vím. Taky ale vím, jak fungujují nejrůznějsí ministerstva a úřady. Kolik že to přibylo úředníků za poslední léta 30 tis? Kolik tabulkových neobsazených míst tam je aby bylo na hezké odměny? No nic, stejně nemá smysl o tom psát. 

0 Citovat

@nie: No, mě to právě docela štve... protože takováto vyjádření mohou "zastrašit" část voličstva, kteří pak k volbám nepůjdou, neb to nebudou mít komu hodit, a ty hlasy na porážku bureše mohou chybět... a já teda budu mnohem radši, když tam budou oni (jakkoliv je mi například ideové směřování pirátů proti srsti a sTOPka poslední dobou taky), než současná garnitura, ze které je mi opravdu fyzicky nevolno :))

 

@Miloš: imo není erár jako erár. Jsou prostě typy prací, ke kterým není privátní ekvivalent a tam nemáš na výběr. Pak jsou typy prací v eráru (a já je paušálně a expresivně pojmenuji jako úřední báby), kde by práci jednoho odboru za pár týdnu nakódil jeden ajťák, a tito lidé jsou opravdu postradatelní, i když třeba neberou mnoho. A pak jsou idealističtí srdcaři (jako já :)), kteří by v privátu dostali za podobný objem práce a odpovědnosti nejspíš více (a s rostoucí pozicí se ten rozdíl zvyšuje), ale jsme idealisti a jak by řekl Ivan Horník "tvle vždyť já ten.. doplň si obor... nedělám pro sebe".... a niemandos podle mě narážel zejména na tu druhou skupinu... ale souhlasím s tím, že platy jsou mrzké, potřeboval bych tak 5x tolik a aspoň 3x tolik dovolené :-))

0 Citovat

Byrokracie je

  • Stav mysli. Každý si hlavně kryje záda a boji se cokoliv rozhodnout, protože chyba se neodpouští. Tudíž inovace nejdou prosadit
  • Způsobena legislativou. Tolik věcí by si dělat líp, ale nesmí se. Stát může dělat jen to, co má zákonem explicitně povoleno. Takže až budete zase nadávat, proč stát po vás chce informace, které má jiný složka, nejspíše to bude tím, že zákonodárce nenapadlo jim dát přístup k datům. Tenhle princip úplně zabíjí digitalizaci a optimalizaci státu.
  • 0 Citovat

    Mě by zajímalo koho mám volit já. Nesnáším ANO, ČSSD a KSČM a covid s tím nemá nic společného, už to bylo dávno předtím. Okamuru, Klause ml., Šlachtu a Volného považuju za blázny/politické podnikatele využívající momentální problémy pro vytunelování svých stran viz Úsvit, TOPka mě naštvala sloučením s ODS (která je bohužel poslední dva roky absolutně odtržené od reality) a KDU-ČSL (alias půjdeme do vlády s kýmkoliv). Piráti jsou na mě moc vlevo a STAN a jeho podpora rozpočtu mi přijde šílená.

    0 Citovat

    @Jarda: já jdu vylučovací metodou. Politika je až příliš komplexní na to mít někde perfektní match-up, tzn. ANO, KSČSSD ani politické podnikatele, ty škrtám rovnou, takže zbývají aktuálně jen dvě koalice... a jak říkáš, piráti jsou na mě moc vlevo, takže v aktuálním rozpoložení půjdu do té druhé, i když k nim mám asi víc výhrad, než věci, ve kterých bych s nima souznil :) ale všechny ostatní možnosti jsou pro mě horší

     

    @LL: příjde mi, že se to se stále komplikovanější legislativou jen horší. Aneb nežijeme v právním státě, ale v právnickém státě a jakákoliv dobrá myšlenka/skutek je po zásluze potrestán. 

    0 Citovat

    Je třeba volit ta dvě uskupení, aby byl Bureš poražen. Ty mají šanci. Vzhledem k tomu, že je asi lepší se domluvit mezi dvěma stranami než třemi, tak já budu volit ty Piráty se STAN, i když piráty nemusím a s jejich levicově zaměřeným programem mám velký problém. Ale rozhodnu se podle průzkumů těsně před volbami. Pokud by byla před volbami ta trojkoalice nějak výrazně před Piráty, tak to hodím jim. Nemá smysl volit žádnou malou stranu. Babiš musí být poražen a to co nejvyšším rozdílem.

    0 Citovat

    Přesně. Velký problém je, si Češi politiky idealizují a pokud někdy udělají botu (každý někdy něco zvorá), cítí to jako zradu a zavrhnou celou stranu. Jedinou výjimkou je Bureš. Takže v těchto volbách nejde o sympatie, ale zbavit se Babiše.

    PS budu volit Piráty+STAN, protože ostatní strany jsou mentálně ve dvacátém století. Piráti jsou pragmatici, kteří hledají cestu, jak stát vylepšit. Krok za krokem. Potřebujeme ve vládě mladé lidi, kteří ví, jak funguje moderní svět a provedou opravdovou digitalizaci státu.

    0 Citovat

    AlejandraS napsal(a):

    a které státní zaměstnance bys pumpnul? Hasiče, policajty, vojáky, hygienu, lekáře, učitele nebo ty, co se se snaží zprovoznit očkovací centra?:) Holky z finančáku se teď prý taky kopou nudou do zadku.

    Popichnu si :-D. 

    Klidne jmenovite vsem ucitelum bych odebral 50 % platu, uci jen na 50 % fondu hodin, tzn na jejich pasce bude nyni polovina. Za deset dni je muj syn rok doma, vim o cem mluvim 1 rocnik stredni skola.

    Mame novy vesely mesic s dalsimi stupidnimi restrikcemi, tzn stat omezil vsechny sve zbytecne instuce, ktere mi jako obcanovi a danovemu poplanikovi nuti odebirat a nebudou fungovat. Za brezen 2021 bych neposlal zadnou vyplatu lidem pracujicim pro obec, kraj, vsechny ministerstva, hygieny,  katastralni urady, stavebni urady, soudni sfere,  financni urady, besipy, renarkony a spoustu dalsich tri-prdele neziskovek.

    Armadu a policii bych si musel nechat jelikoz zbytecni statni zamestnanci, ci lide zijicich jen z dotaci by mi ubekavali na vaclavaku. Policajtum bych odebral vysluhy a armade zakazal do odvolani vsechny zahranicni mise.

    Off toppic zdravotni sestra vek 28 let v Praze Na Homolce pracujici jen s covid pacienty na ARu, v listopadu 86 tisic mesicne, prosinec 92 tisic mesicne v cistem.  Nezavidim, ale nekdo musi tohle divadlo i zaplatit....

    0 Citovat

    1. Vystrčil jako ideologický lídr něčeho, čemu se u nás říká pravice se bohužel totálně odkopal. Vypustit tohle z pusy, to bych čekal od Venezuely. Naopak je potřeba home office podporovat, protože naprosto brutálně sníží mobilitu obyvatel a teď není ani zdaleka na úrovních z jara. Yop, Bureš se směje ... 

    2. Tenhle hon na státní zaměstnance je fakt trošku trapnej (a to říkám jako pravičák). Zazněla tady spousta pravdivých argumentů (práci pěti razítkovaček naprogramuje za týden schopnej ajťák, spousta činností, který stát dělá jsou jen buzerace občanů ... ). Když ale propustíte ty lidi, musíte jim zaplatit obrovský odstupný (většinou to jsou lidi, kteří na těch pozicích dělají dlouhou) a platit jim podporu v nezaměstnanosti. Druhá věc je, nenabírat náhradu za odcházející do důchodu/nabrat jednoho mlaďocha na dva starochy. Závěrem státní zaměstnanec je jak úředník, tak učitel, policista. U nás odešlo za poslední rok cca 20% lidí, mrazily se platy a zkracovaly úvazky ... Nevím, ale opravdu si někdo troufne zrovna teď nastavit hranici, kdo z nás je užitečný a kdo ne?

    3. Docela se ztotožňuju s problémem spousty lidí, kteří neví koho na pravici volit. Piráti + STAN jsou hodně nalevo, ODS (když pominu, že s pravicovou politikou nemají dlouhodobě nic společného) jsou díky Fialovi a odkopání Vystrčila absolutně nedůvěryhodní. Já jsem dlouhodobě střídal ODS a Svobodné a teď mě dohnali k tomu, že reálně zvažuju Piráty (jako pražák, který vnímá to co předvádějí třeba v oblasti dopravy v Praze), což je fakt smutný. Ještě smutnější je, že nejdůvěryhodnější postavou naší politiky je teď pětadvacetiletej kluk z Teplic (nápověda: má spoustu vlasů a nosí pěkný obleky)

     

    4. Někde v diskuzi na FB zazněl validní argument, že sehnat 30k lidí na hlídání výpadovek během dvou dní není problém, ale sehnat někoho kdo bude pomáhat v nemocnicích, to je fakt neřešitelný. Myslím, že v tom nejsem jedinej, každopádně od srpna nosím respirátor všude, naposled jsem byl v hospodě 8. srpna, na přelomu srpna a září jsem se podíval do Řecka, od tý doby makám jak debil, dodržuju všechna opatření, na sociálních sítích a dalších diskuzích aktivně podporuju elementární opatření jako nošení ochranných pomůcek, sebe izolaci, protože to má smysl. Pak díky lidem, kteří nejsou schopný vzít si tu debilní roušku do MHD, bez toho, že by nad nimi stál strážník a v obchodě si radši koupí colu v mekáči, aby mohli mít roušku pod bradou a když se před nimi zmíní očkování, tak první asociace je Bill Gates a druhá mik(i)ročip a absolutní bezradnosti a diletanství toho, co jsme si zvolili, nemůžu ani na běžky (sám), ani jít na pole, na který koukám z balkónu, protože je to už Středočeský kraj, ale dokonce nemůžu ani jet do práce po Šterboholský spojce, protože bych vyjel z Prahy (když to vezmu ad absurdum). A to mám příjem a nemám děti. Tím jen chci říct, že jestli si někdo myslí, že když nosím respirátor, tak tohle období pro mě není frustrující, tak se docela plete a docela klobouček těm, kteří smýšlejí stejně jako já a ještě do toho musí řešit děti a ještě mají energii hádat se tady s některými promořovači ... 

    0 Citovat

    Leoš Literák napsal(a):

    Přesně. Velký problém je, si Češi politiky idealizují a pokud někdy udělají botu (každý někdy něco zvorá), cítí to jako zradu a zavrhnou celou stranu. Jedinou výjimkou je Bureš. Takže v těchto volbách nejde o sympatie, ale zbavit se Babiše.

    PS budu volit Piráty+STAN, protože ostatní strany jsou mentálně ve dvacátém století. Piráti jsou pragmatici, kteří hledají cestu, jak stát vylepšit. Krok za krokem. Potřebujeme ve vládě mladé lidi, kteří ví, jak funguje moderní svět a provedou opravdovou digitalizaci státu.

    Ja mam neprekonatelny problem s Piraty, ze podporuji migraci a jsou to vitaci. To muzou byt moderni lidi, jak chteji, tohle proste je velky problem, a neumim si predstavit, kdyz budou u moci, jak by umoznili prijimani techto individui na nese uzemi. To je budouci katastrofa, ktera nam hrozi, bydlim u hranic se Saskem, jsme tam pomerne casto, ta zmena za poslednich 5 let je tak viditelna, ze to neni mozny. Takze to se nesmi dopustit. Jinak nemam zase tak vyhraneny postoj, ale Piraty ne, fakt ne. Stanu to ubere hodne volicu.

    0 Citovat

    Piráti jsou pro mě moc nalevo, dlouhodobě střídám ODS a Topku, budu se toho držet 

    0 Citovat

    Já se na to dívá tak. ODS, lidovci i TOP už u vesla byly. Volil jsem některé z nich i párkrát STAN a vždy jsem si říkal, že lidi ze STAN ještě neměli možnost ukázat, co dovedou a nedostali šanci. Téma migrace je u Pirátů velký problém, ale když vyhrají, tak tam nebudou sami, takže něco podobného prosadit bude dle mého pro ně dost velký problém a co si budeme povídat, ted. budou v CŘ i celé EU jinačí starosti, takže přijímat plaváčky nebude tak in jak dřív ve většině zemí EU. Stejně bude muset vítěz sestavit koalici i s další(mi) stranami, tudíž podobná témata myslím vůbec neprojdou. Na druhou stranu když vyhraje slepenec ODS atd, tak stejně budou muset hledat ještě další koaliční partnery. Takže i z toho pohledu je lepší, když vyhraje koalice dvou stran, která si bude lépe hledat partnery než koalice tří stran, která i kdyby měla dostatek hlasů na vládnutí, tak bude mít vůbec problém spolu vládnout, jelikož jejich názory na většinu věcí jsou diametrálně odlišné. Jejich z mála společných bodů je sesadit Babiše, plus snaha zůstat vůbec v parlamentu u zbylých dvou stran. Todˇmůj skromný názor. A nemyslím si, že to STANU ubere hodně voličů, protože nějaké smysluplné alternativy opravdu nejsou.

    0 Citovat

    Rozhodně volte Piráty, jak píše LL, jsou mladí, vědí jak funguje moderní svět a hledají cestu jak stát vylepšit. Zejména je volte vy, co jste si v posledních letech za nekřesťanské hypotéky koupili králíkárny a stejně jako třeba na Praze 17 vám  prostřednictvím pirátského radního pro bydlení Zábranského do městských bytů v sousedství začnou stěhovat pod heslem "sociální zabydlování" Romy a lidi z ubytoven. Konec hlášení a politické agitky, i tohle tabu fóra už bohužel padlo. 

    0 Citovat

    Jak je zmíněno, vybírat se dá ze 2 možností, pokud budou mít nad 50%, stejně utvoří tyhle 2 koalice vládní koalici, protože s ANO v opozici by to ani jinak nešlo. 

    Škoda, že zaměstnanci s nadprůměrnými příjmy (např. lidi z kancelářních korporátů v Praze) nemají aktuálně v politice žádné zastoupení. ODS je nejen kvůli včerejšímu Vystrčilovi opravdu nedůvěryhodná a ostatní strany, jako Svobodní, se nad 5% nedostanou. Ale jiná možnost není, bohužel. Všechen zbytek, bohužel i včetně pirátů, už se zajímá jen o to, jak bude "nejspravedlivěji" přerozdělovat. 

    0 Citovat

    Tak už na tebe dopadla i ta nespavost :-)))))))

    0 Citovat

    Roky volím nejmenší zlo, ale mám čím dále větší problém někoho vybrat.

    Přemýšlel jsem o ODS, ale Vystrčil s Fialou ODS hodně ublížili. Navíc ta trojkoalice má u mě další mínusy. Piráty se mi volit nechce, protože nechci demokratizaci majetku, z mého pohledu jsou to "počítačoví komunisté" a jsou snad víc nalevo, než KSČ. Okamuru a Babiše jsem nikdy nevolil a ani nebudu.

    No a co nám zbylo? Fakt nevím.....

    0 Citovat

    Opusťme tedy politiku a vratme se ke Covidu. Dnes nám začala nová opatření. Máme to na tři týdny. Troufnu si hádat, že to nebude fungovat a čísla půjdou dolů jen málo, což říkají prakticky všichni odborníci a já osobně jsme si myslel, že při takových číslech co máme jsme měli všechno zavřít už před měsícem.  Po třech týdnech se bud rozvolní a zase to začne stoupat, nebo to bude pokračovat s tím, že stejně 25.3 . odpoledne přijde Babiš s prohlášením, že se musíme ještě hecnout a že vymyslel totální lockdown, protože jinak to nejde. A pak se od soboty všechno zavře na těch 10 dní přes velikonoce. To že se vyjádřil o tom, že Středule je magor, což sice je, bude zapomenuto :-). Možná se to oddálí o týden později a začne to až od 30.3. Co vy na to?

    0 Citovat

    Omyl, na žádné tři týdny to není. To se říkalo jen, když začali vařit žábu. Teď už tvrdí minimálně na tři týdny a o Velikonocích, že klidně i přitvrdí .

    https://cnn.iprima.cz/kdyz-lockd...abis-20047

    0 Citovat

    Zapomeňte na chvíli na válku mezi odpůrci a obhájci roušek, dnes respirátorů, a přečtěte si zajímavý rozbor o stavu současného světa. "Svět není fér", a to je fakt.

    https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

    0 Citovat

    [citace="floodland"]

    Tak že by to po týdnu ukončili nenapadlo snad ani toho největšího blázna od Chocholouška :-))

    0 Citovat

    Muj názor je, ze kdyz už, tak se mel udělat opravdu tvrdý lockdown, zavřít úplně vse na ty 3 týdny, všichni doma a venovat všechno úsilí ockovani (a opatreni vakcin), než tyhle polovicate reseni, kterými akorat většinu lidí naserou (ještě vic, než uz jsou), cast jich to nebude dodržovat a průmyslové podniky, kde se nakazi mraky lidi a kde se prakticky doted fungovalo bez jakékoliv ochrany - cest vyjimkam (ten paradox, ze venku ve městě člověk měl nosit rousky a ve fabrice, pokud to nenaridil zaměstnavatel si vesele chodil bez) se jen smějí živnostníkům, kteří jsou uz mesice zavření.

    0 Citovat

    C -19 napsal(a): https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

    Citace z odkazu: Každou chvíli se kolem nás „někdo mýlí“ a my máme potřebu mu to vysvětlovat. Není úplně výjimečné, že zjistíte, že jste půl večera strávili na Twitteru vášnivou hádkou s člověkem, kterého jste nikdy neviděli. Vlastně ani nevíte, jestli je to opravdu člověk, anebo jen velmi pokročilý algoritmus.

    Tím se to vysvětlilo. Osoba mikir neexistuje, to jen velmi inteligentní programátor napsal zlomyslně neinteligentní algoritmus. Generátor hloupých názorů bez ladu a skladu. 

    0 Citovat

    :-)))))   Tak koukam co se tu vyrojilo novych prispevku a jak dlouhych,,, za ne jste ne vzdycky dusili ,nevim u kolika z vas jsem v ignoraci ,tak treba pisu sam sobe ,protoze ti co si me blokli me psani nevidi  Ovsem mikir existuje o tom muze C-19 jake chce konspiracni teorie ,ze bych prejmenov mikira na cislo 5 jeste zije ? 

    Ale k politice a vlastne zaroven i ke Covidu ,,Neni koho volit , ano Pirati se zadaji ze vseho toho hnoje  jeste nejvolitelnejsi ,Ze jsou vitaci mi nevadi ,,ano ti co utikaji ze svych domovu jsou jina mentalita , ale takovy pristup jaky jsme meli k cikanum mame k uprchlikum , Me pri mych cestah koklem sveta  pomohl v nouzi spis cernoch ,arab , misenec ,mistni clovek co sam nemel nic a presto mi pomoc nabidl  

    Zebrakovi kdyz uvidim ze to neni evidentne na chlast  nebo na drogy  vzdycky hodim  i kdyz skrome podle mych moznosti ,, Na Piratech mi vadi jejichj podpora huleni  Ano v Nizozemi je povolena legalne Marihuana i prostituce  , je to  diskutabilni ,ale s ceskou mentalitou si to neumim moc predstavit  a s tim ,ze podplatit se da kazdy ,,, plno sjetych za volantem ,zadny respekt k policii  skorumpovane soudnictvi , jasne od mladych dostanou plno hlasu ,, malo pracovat hodne se bavit  to chce kazdy  ,,i duchodce co uz nepracuje ,,,ale musi byt nejaka hranice   ,pres neco nesmi jet vlak a to mam obavu ze s Piratama bude dzungle ...

    Navic je patrna roztristenost volicu a Babis ma zatim takove paky a takove zazemi  ,ze neni jiste jestli bude porazen ,porad bude dost tech co k volbam nepujdou 

    No a Covid ? Po tom jak se zachovali  vsichni vcetne te opozice  tak to jen tak nepomine ,,,,lide nebudou poslouchat , nebudou se chtit podridit kolikrat nesmyslum , tak to proste bude tak dlouho dokud to nepomine at uz promorenim , coz vidim jako lepsi  zpusob  tak  i vakcinou , ktera ovsem je  neznama  a nezarucena,  proti dalsim mutacim ,ktere jsou spis strasakem na lidi  

    Sam se naockovat nedam, tak dlouho dokud to jen pujde , test vidim jako  tahani penez lidem s kapsy  ale kdyz to jinak nepujde , tak  se otestovat budu muset nechat ,, proste mensi zlo s tech dvou  veci 

    0